Αντικατάσταση των 45 λεπτών καθημερινού βαδίσματος με τρία δεκαπεντάλεπτα, ένα μετά από κάθε διατροφικό επεισόδιο (πρωινό – γεύμα – δείπνο) φαίνεται πως αποτελεί καλύτερη ασπίδα στην ανάπτυξη διαβήτη, σύμφωνα με σχετική μελέτη του τομέα Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου George Whashington της Βοστώνης.
Η μελέτη αφορά ηλικιωμένους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται στον προθάλαμο ανάπτυξης διαβήτη (έχουν παθολογική την εξέταση, που οι γιατροί ονομάζουμε “δοκιμασία ανοχής γλυκόζης”). Τα δεκαπεντάλεπτα βαδίσματος, σε χαλαρό ρυθμό, μετά από το φαγητό φάνηκε πως διευκολύνουν την κατανάλωση της προσλαμβανόμενης γλυκόζης, αποτρέποντας τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές της στο αίμα.
Είναι μάλλον απίθανο η πρακτική των 15λεπτων περιόδων βαδίσματος να αντικαταστήσει την γενική σύσταση για (τουλάχιστον) 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα (είτε 3 συνεδρίες 50 λεπτών αεροβικής άσκησης είτε 5 συνεδρίες 30 λεπτών γρήγορου βαδίσματος), όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τις Καρδιολογικές Ενώσεις. Αποτελεί όμως μία ακόμα απόδειξη των ευεργετικών αποτελεσμάτων της άσκησης.