Εξοικείωση με την εφαρμοσμένη κλινική έρευνα τόσο στο νοσοκομείο “San Raffaele” όσο και στο “Centro Cuore Columbus”: μετρήσεις ποσοτικής αγγειογραφίας (Quantitative Coronary Angiography, QCA) και ενδοστεφανιαίων υπερήχων (IVUS), διενέργεια κλινικής παρακολούθησης και αγγειογραφικού ελέγχου ασθενών, καθώς και στατιστική ανάλυση των δεδομένων και παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε διεθνή συνέδρια (2000-2002).
Συμμετοχή στην διοργάνωση πολυκεντρικών μελετών από τον Σεπτέμβριο του 2002, μετά την ανάληψη ευθυνών στο Mediolanum Cardio Research (MCR, 2002-2003):
Κλινικός υπεύθυνος («project leader») της μελέτης SIRIUS Bifurcation με εμφύτευση του πρώτου stent με φάρμακο, του CYPHERTM σε διχασμούς στεφανιαίων αρτηριών. Η μελέτη ολοκληρώθηκε σε 5 κέντρα (Centro Cuore Columbus του Μιλάνου, Lenox-Hill Hospital στη Νέα Υόρκη, ICPS, Massy στο Παρίσι, Mayo Clinic στο Rochester, Minnesota και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Erlangen, Γερμανία) με κεντρικό ερευνητή (primary investigator) τον A. Colombo. Παρουσίαση της ανάλυσης με ενδοστεφανιαίους υπερήχους (IVUS sub- analysis) στις συναντήσεις των βασικών ερευνητών (Investigator’s Meetings) στα πλαίσια της μελέτης (Αύγουστος 2002, Νέα Υόρκη και Νοέμβριος 2002, Σικάγο).
Συντονισμός της ανάλυσης με ενδοστεφανιαίους υπερήχους (IVUS) στην μελέτη Rescut (REStenosis CUTting balloon evaluation), πολυκεντρική μελέτη σύγκρισης της αγγειοπλαστικής με χρήση «cutting balloon» με απλή αγγειοπλαστική στην αντιμετώπιση της επαναστένωσης μετά από εμφύτευση stent (in-stent restenosis). Η ανάλυση των αποτελεσμάτων από την χρήση ενδοστεφανιαίων υπερήχων (IVUS) και τρισδιάστατης ανάλυσης με στεφανιαίους υπερήχους (3D-IVUS) παρέχει πληροφορίες για τους μηχανισμούς δράσης σε κάθε περίπτωση.
Συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή του Joint Interventional Meeting2003 (ως faculty expert), ετήσιου συνεδρίου επεμβατικής καρδιολογίας με διεθνή συμμετοχή και ακτινοβολία, που διοργανώνεται σε Μιλάνο και Ρώμη.
Μετά την επιστροφή στην Ελλάδα (Σεπτέμβριος 2003) συνέχιση της συνεργασίας με το MCR, ως σύμβουλος κλινικής έρευνας στην μελέτη CACTUS («Coronary bifurcations: Application of the Crushing Technique Using Sirolimus-eluting stents»).
Διορθωτής (grader) των εργασιών που υποβάλλονται στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαικής Καρδιολογικής Εταιρείας (European Society of Cardiology, 2006-2013)
Κύριος ερευνητής στην διεξαγωγή ελληνικής πολυκεντρικής μελέτης με στόχο την αξιολόγηση της χρησιμοποίησης ενδοστεφανιαίου υπερηχογραφήματος κατά την επέμβαση σε αγγεία μικρής διαμέτρου (“TRULY Small Vessel” Study) με συμμετοχή της Ευρωκλινικής και τεσσάρων ακόμα αιμοδυναμικών εργαστηρίων (2006-2008).
Μέλος της οργανωτικής επιτροπής του ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου Κλινικής Καρδιολογίας (Ξενοδοχείο Caravel, 2004-2011) και του Διεθνούς Συμποσίου Αθηροσκλήρωσης και Συναφών Παραγόντων Κινδύνου (2004-2010), συνέδρια με διεθνή αναγνώριση που διοργανώνονται από το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.
Συμμετοχή στην ετήσια συνάντηση ειδικών στην αντιμετώπιση στεφανιαίων βλαβών με εντόπιση σε διχασμούς αγγείων («Bifurcation Meeting», 2005-2008).
Ενεργός συμμετοχή στην Ομάδα Εργασίας Επεμβατικής Καρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και στο αντίστοιχο ετήσιο συνέδριο ως κύριος ομιλητής (2003-2009). Εκλογή ως μέλος του πυρήνα της Ομάδας (2010-2012).
Μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Καρδιά & Αγγεία», διμηνιαία έκδοση του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.) και του περιοδικού «Βήμα του Ασκληπιού», τριμηνιαία έκδοση του τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας.
Ομιλητής στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα «Εφ’ όλης της ύλης» στο Pierce College (2006, 2007), τα οποία έχουν ως στόχο την διαρκή ενημέρωση των Ελλήνων καρδιολόγων, στα μαθήματα που στοχεύουν στην κατάρτιση των ειδικευομένων στην Καρδιολογία (Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, 2011) και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των «Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων Κλινικής Νοσηλευτικής» με στόχο την συνεχή εκπαίδευση των ελλήνων νοσηλευτών (Νοσηλευτική του ΤΕΙ Αθήνας και Ευρωκλινική).