Φαίνεται πως τόσο η κατανάλωση τσαγιού όσο και καφέ μπορεί να μειώνει, αντί να αυξάνει, τα επίπεδα της πίεσης του αίματος. Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα μελέτης σε περισσότερους από 170.000 Γάλλους πολίτες που παρουσιάστηκε στο ετήσιο Ευρωπαικό Συνέδριο για την Αρτηριακή Υπέρταση.Η ανάλυση της επίπτωσης κατανάλωσης καφέ και τσαγιού στην πίεση του αίματος έγινε συγκρίνοντας τις μετρήσεις της πίεσης σε ανθρώπους που δεν έπιναν καθόλου με όσους έπιναν έως 4 φλυτζάνια (καφέ ή τσάι) την ημέρα ή όσους έπιναν πάνω από 4 φλυτζάνια ημερησίως. Οι διαφορές ήταν μικρές αλλά ευνοούσαν και την κατανάλωση τσαγιού αλλά και την κατανάλωση καφέ συγκριτικά με όσους δεν έπιναν τίποτα από τα δύο, ανεξαρτήτως ποσότητας (λιγότερα ή περισσότερα από 4 φλυτζάνια).
Η μελέτη δεν θα μας οδηγούσε να προτείνουμε σε υπερτασικούς που δεν πίνουν καφέ ή τσάι να αλλάξουν συνήθειες, αλλά δρα καθησυχαστικά για όσους συνηθίζουν να πίνουν τσάι ή καφέ και ανησυχούν για ενδεχόμενη αρνητική επίδραση στην πίεση τους. Το ερωτηματολόγιο στο οποίο βασίστηκε η μελέτη δεν μπορεί, δυστυχώς, να μας δώσει πληροφορίες σχετικά με διαφορετικά είδη τσαγιού (πράσινο, από βότανα κλπ) ή τα είδη καφέ.