Κοινωνική δραστηριότητα

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.) επιδιώκει την ενημέρωση των πολιτών από την ίδρυση του (1991) μέσα από εκδόσεις («Ρυθμοί της Καρδιάς», «Καρδιά & Αγγεία») και εκδηλώσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

Συμβολή στην προσπάθεια αυτή του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. με σταθερή συγγραφή άρθρων ενημέρωσης στους «Ρυθμούς της Καρδιάς», το περιοδικό για το ευρύ κοινό στην συντακτική επιτροπή του οποίου συμμετέχω, αλλά και συχνή δημοσίευση εκλαϊκευμένων ιατρικών συμβουλών σε άρθρα ή συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά (Καθημερινή, Ελευθεροτυπία, Ελεύθερος Τύπος, MediLife, Forum, κ.α.).

Επίσης συμμετοχή ως ομιλητής στις ημερίδες που διοργανώνει το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. σε όλη την ελληνική επικράτεια με τη συνεργασία ιατρικών, φαρμακευτικών συλλόγων καθώς και στο πλαίσιο πρωτοβουλιών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης συμμετοχή στις δραστηριότητες του Ιδρύματος με στόχο την ενημέρωση των μαθητών μέσω ημερίδων που διοργανώνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα με τις δραστηριότητες του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. συμμετοχή σε μαθήματα στα πλαίσια του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστήμιου του Δήμου Αγίας Παρασκευής (2009-2010), του Δήμου Φερών (2010), του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης (2012) και του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου Χίου (2012).