Τα συχνά γεύματα εκτός σπιτιού αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα νόσησης από διαβήτη (“ζάχαρο”), σύμφωνα με τα συμπεράσματα σχετικής μελέτης, που ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας (AHA Meeting, Orlando, Florida).Συγκεκριμένα οι υγιείς εθελοντές που συμμετείχαν στην μελέτη και έτρωγαν 11-14 φορές την εβδομάδα στο σπίτι (γεύμα ή δείπνο) εμφάνισαν λιγότερο συχνά διαβήτη, συγκρινόμενοι με όσους έτρωγαν 6 φορές συνολικά ή λιγότερο. Η συχνότερη νόσοση από διαβήτη ίσως οφείλεται στην αύξηση του βάρους όσως έτρωγαν εκτός σπιτιού, μέρος της οποίας εξηγείται από την παρατηρηθείσα συχνότερη κατανάλωση αναψυκτικών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε γεύματα έξω από το σπίτι.
Η μελέτη αφορούσε σε 58.000 υγιείς γυναίκες (οι οποίες συμμετέχουν στην μελέτη Nurses’ Health Study) και 41.000 υγιείς άνδρες (που συμμετέχουν στην μελέτη Health Professional Follow-up Study) ηλικίας 40 έως 75 ετών, κατοίκους των Η.Π.Α., τους οποίους παρακολούθησε για 8 έτη.