Μέτρια κατανάλωση καρυδιών στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης δίαιτας μειώνει την “κακή”, χαμηλής πυκνότητας χοληστερίνη, στο αίμα και βελτιώνει την λειτουργία του ενδοθηλίου (της “φόδρας” των αγγείων).
Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης της Ιατρικής Σχολής του Yale μετά από δοκιμή επί εξάμηνο δίαιτας με καθημερινή κατανάλωση μιας χούφτας καρυδιών (56 γραμμάρια) και σύγκριση με ίδιας θερμιδικές αξίας δίαιτα χωρίς καρύδια. Δεν είναι η πρώτη φορά που φαίνεται πως η συμπερίληψη τους στην δίαιτα λειτουργεί ευεργετικά.